Vi som är Pizza and Crust

Vi startade upp företaget sommaren 2017. Det började med att fyra personer samlas runt en idé, en foodtruck var till salu på Blocket. Dessa fyra handlar historien om: 

Henrik: Insäljande man i sina bästa år med fler hattar än hattkrokar.
Emma: Lärare med fötterna stadigt på jorden men huvudet i det blå.

Mia: Trivs som fisken bland bokslut, hemmavid är det pyssel och läsning som tar över.
Anna: Lokförare, delägare i bryggeri samt en del andra slevar i grytan.

Henrik hade länge funderat på att han skulle vilja utveckla sin matlagning, kanske så långt som till catering och tittade på sin kant på annonsen. Anna hade å andra sidan kontakter med en munkvagn, kanske ska hon och hennes fru Mia ta över den? Munkvagnens ägare bestämde sig för att köra ett år till, men tanken hade väckts och Mia öppnade upp för idén att titta på andra lösningar. Hemnetberoendet fick stå tillbaka när sökfältet fylldes i av ordet foodtruck. Där, Pizza and Crust, vilken häftig idé! Att kunna baka pizza i en vedeldad pizzaugn, som man dessutom kan dra ut ur sidan på en bil, något sådan har man alltid velat ha, det är bara att man aldrig vetat om det!

Anna och Henrik känner varandra genom att ha jobbat ihop lite på ölmässor, Annas bror har Äppelbo bryggeri. Båda två hade, på varsitt håll, börjat prata med sina respektive fruar, Henriks fru Emma kom genast med flera goda ideér och tanken kändes inte främmande för dem heller längre. När Anna och Henrik till slut presenterade idén för varandra föll allting på plats, helt naturligt, här skulle satsas på en foodtruck ihop! På tre dagar hade det mesta löst sig, med finansiering, papper och överenskommelser med förre ägaren, en underbar man vid namn Gabriel, som verkligen hjälpte oss igång med goda tips och råd!

I mitten av sommaren 2017 var vi igång. Första eventet var en reaggefestival i Långshyttan och vilken start vi fick! Vi kan inte direkt säga att säga pizzorna flög ut ur ugnen, men goda blev dom och vi hade tålmodiga gäster. Nyttiga läxor lärdes och utmaningarna fortsatte hela sommaren.

Hur transportera 600 frysta degar till Älvdalen?

Gemensamt såg vi till att lösa utmaningarna efter hand, oftast med ett gott skratt på vägen. Till exempel:

 • Hur transporterar man upp 600 frysta degar till Älvdalen?
  Svar: En frysbox på en släpvagn blev lösningen!
 • Var ska soporna slängas en dimmig sommarnatt klockan halv fyra?
  Svar: Fnittrande av trötthet genomsöks festivalens campingplats i jakt på rätt container.
 • Vad göra när en mobilladdare i fuktigt uttag orsakat total nedsläckning av festival?
  Svar: Backa undan från uttaget, se extra oskyldig ut och se till att skaffa vattentäta kontakter till nästa evenemang!
 • Vad göra när alldeles för många hungriga gäster dyker upp samtidigt?
  Svar: Bakar pizza oavbrutet i fem timmar utan vattenpaus, för att sedan när alla gäster är mätta, lägg sig ner på marken och somna.
 • Hur fungerar det att baka pizza i minusgrader? Fryser degen?
  Svar: Köper en infravärmare till tältet och ser till att degarna får vila inomhus. Nu vet vi att även vinterevent fungerar för oss!

 

Gästernas lovord är mödan värd

Visst är det roligt att baka pizza och att driva företag, men det som är allra roligast är att få feedback från nöjda gäster!
En säsong är till ända, vi ser nu att vi klarar det här. Härliga minnen har skapats, vi har vuxit i våra roller och vårt företagande. Vi har experimenterat med ingredienserna och till exempel presenterat en julskinkepizza! Det hade känts orimligt bara några månader tidigare när vi kämpade med att få till runda degar och snygga strimlor av champinjoner.

En av sommarens höjdpunkter var en catering vi hade i en utsmyckad trädgård. Vi tittade ut över alla gäster, de var mätta, lyckliga och kunde bara njuta av varandra och festen. Då kände vi att det var värt allt, att vi med god mat även bidrog till gemenskap, fina stunder och kanske till och med, för den kvällen, en lite bättre och ljusare värld.

Vi fyra har haft en omtumlande, rolig, tröttsam, utmanande sommar och höst och vi är oändligt tacksamma att vi hade modet att hoppa på detta tåg, resan är underbar!

Vi tar gärna emot tips på pizzor, festivaler, marknader och andra ställen där en vedugnsbakad pizzafoodtruck behövs!

Självklart finns vi till för privata fester också och evenemang också! Kontakta oss via formuläret.